Gratis fotobewerkingsprogramma

Gratis fotobewerkingsprogramma nederlandstalig

Als je graag de foto’s die je met je digitale camera hebt gemaakt wilt bewerken, heb je een speciaal fotobewerkingsprogramma nodig. Vaak zijn de gratis verkrijgbare programma’s echter in het Engels. Wanneer Engels niet je sterkste taal is, is het goed om te weten dat een gratis fotobewerkingsprogramma ook Nederlandstalig verkrijgbaar is. Dit heeft zo zijn voordelen.

Gratis fotobewerkingsprogramma nederlandstaligGemak van de Nederlandse taal

Via de Nederlandse benamingen voor de verschillende handelingen weet je waar je aan toe bent. In het gratis fotobewerkingsprogramma zijn Nederlandstalig in de menu’s de verschillende bewerkingen te vinden die je ook in de professionele Engelstalige programma’s als Photoshop vindt.

Omdat het een gratis programma is, kunnen niet alle bewerkingen uit de dure professionele programma’s worden aangeboden. Desalniettemin vind je geheel kosteloos in het gratis programma de meest voorkomende bewerkingen, gewoon in het Nederlands.

Tip 2019 via Tim Verstraeten: Op de downloadpagina van Gimp kan je bijvoorbeeld gratis ook een vertaling van het programma in het Nederlands terugvinden. Lekker handig!

Leren van Nederlandstalige programma’s

Omdat in het gratis fotobewerkingsprogramma Nederlandstalig de menu’s zijn weergegeven, kun je door wat experimenteren te weten komen welk woord bij welke bewerking hoort. Wil je graag overstappen naar een Engelstalig programma, dan is het gratis Nederlandstalige programma een handig hulpmiddel. Met een vertaalmachine kun je één op één de verschillende benamingen te weten komen. Het gratis Nederlandstalige fotobewerkingsprogramma helpt je op die manier een heel eind op weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.